Gör din bokning smart, snabbt och
eneklt på bokadirekt.se!

Boka Här

STEP-FORWARD STEP-FORWARD Har du trötta, värkande fötter? Lider du kanske av knäproblem, höftproblem eller ryggproblem? Step Forward kan hjälpa dig! Smärtande hälar, förhårdnader, liktornar, hallux valgus, hammartå, värkande ben och ryggont är bara symptom på andra, större problem. Hårda underlag, felaktig fotbeklädnad, hög ålder och den egna kroppstyngden resulterar i obalans i rörelseapparaten. En anatomisk obalans i foten kan påverka hela kroppshållningen, vilket i sin tur kan leda till spännings- och smärtproblematik i knä, höft, rygg, nacke och skuldra.
Step Forward säljs bland annat av allmänläkare, ortopeder, kiropraktorer och på idrottsmottagningar, och används av hundratusentals människor över hela världen. Nu lanseras inlägget i Sverige - välkommen till mig för konsultation och utprovning.
De flesta hålfotsinlägg eller fotbäddar är gjorda för att passa den fot som orsakar problem. Hålfotsinlägget Step Forward har däremot formen av en normal fot. Med tiden kommer din fots muskler och ligament att anpassa sig till inläggets korrekta anatomiska form, och trötthet och andra obehag som orsakats av felställningen elimineras.
Fotens valv är en sinnrik kombination av ben, muskler och ligament. Foten har tre valv: det mediala, laterala och transversala valvet. Det största är det mediala valvet, vilket utgör håligheten på fotens insida. Det mindre, laterala valvet, som ligger på fotens utsida, går parallellt med det inre valvet. Det främre, transversala valvet, går mellan de två nämnda valven direkt bakom tårna. Alla tre valven behöver korrekt stöd och träning.
Step Forwards hålfotsinlägg korrigerar fotens läge och stödjer de små benen i dina fötter. Med tiden tränas och stärks musklerna i fötterna. Tillsammans kommer de här åtgärderna att träna dina fötter tillbaka till det normala, och problem som är relaterade till fötterna kan förmodas minska.
Fördelar med Step Forward
Ger stöd åt fotens TRE valv = Idealiskt stöd och formKorrigerar linjen fot-knä-höft = Gör nytta för hela kroppenStärker fotens muskler = Stärker fotvalvens uppbyggnadÖkar cirkulationen i underbenet = Bra för diabetikerLätt och sviktande = Komfortabelt att användaIndividuellt utprovade = Passar just till dina fötterKan användas i de flesta skor = Det behövs bara ett par inläggAnvänds av idrottare = Förbättrar prestationenFuktavstötande = Ingen oönskad doftFri från allergener = Inga allergiska reaktioner10-15 års livslängd = EkonomisktTillverkade i USA = Kvalitet och tillförlitlighetNågra exempel på problem som kan avhjälpas med Step Forward
Hälsmärta: En kronisk inflammation av plantar fascian, en ligamentliknande struktur på fotens undersida som går från hälen till framfoten. Inflammationen orsakas av en partiell bristning av fascian vid infästet på hälbenet. Ett benigt utskott, som kan orsaka smärta, kan också bildas här. Orsaken till den partiella bristningen är överdriven, kraftig hälisättning, svagt främre fotvalv, och/eller sträckta muskler i fotsulan.
Hallux valgus: Felvinklad stortå med ibland ömmande benutväxt, kan orsakas av nedsänkt främre fotvalv. Även obalans och sammandragningar av stortåns muskler och för trånga skor kan vara en bidragande orsak. En rak, rörlig tå är viktig för balansen.
Nervsmärta: Kan uppstå när en nerv kläms mellan två mellanfotsben. Orsaken kan vara för trånga skor eller ett nedfallet främre fotvalv. Symtomen består bland annat av en brännande känsla i hålfoten.
Förhårdnader och liktornar: När fotens hud utsätts för upprepad nötning eller ihållande friktion kan förhårdnader av döda hudceller bildas på tårna eller på fotens undersida.
Hammartå: Bildas genom obalans mellan muskelgrupper eller nervpåverkan. Vissa leder i tårna böjs nedåt och andra uppåt.
Smärta i knän och höfter: Om foten överbelastas eller roterar inåt (pronerar) eller utåt (supinerar) under gång, kommer dina knän och höfter att utsättas för slitage. Korrekt stöd för det inre och yttre valvet kan ge omedelbar lindring.
Smärta i rygg, nacke och skuldror: Genom att studera den karaktäristiska bilden av ett fotavtryck kan man dra slutsatsen om anatomin i foten är orsaken till ett problem i rygg, nacke och/eller skuldra, eller om det med tiden kanske kan komma att orsaka ett problem.
Kroppslinjen
En anatomisk obalans i foten kan påverka hela kroppshållningen, vilket i sin tur kan leda till spännings- och smärtproblematik i knä, höft, rygg och nacke/skuldra.
De flesta hålfotsinlägg eller fotbäddar är gjorda för att passa den fot som orsakar problem. Hålfotsinlägget Forward Arch har formen av en normal fot. Med tiden kommer din fot att anpassa sig till inläggets korrekta anatomiska form. Muskler och ligament i foten kommer då att rätta sig efter detta inlägg. Trötthet och andra obehag som orsakats av felställningen elimineras.

PRIS: 2 700 kr

 

logo neg

Energigatan 15C, 43436 Kungsbacka

info@lunakliniken.se